Gönderen: MedCezir | 15/07/2009

Uygur Türkleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Cenaze NamazıÇin’in Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan ‘Uygur Kıyımı’nda hayatını kaybeden Türkler için İstanbul’daki Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. 10 Temmuz 2009 günü Cuma namazını müteakiben kılınan gıyabi namaza çok sayıda vatandaşla beraber  Türkiye Partisi Genel Başkanı sayın Abdüllatif ŞENER ‘de katıldı.

ToplulukİHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yüzlerce kişi Fatih Camii’nde bir araya geldi. Cuma namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına özellikle Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gıyabi cenaze namazına Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Mazlumder, Ensar Vakfı, Özgür-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Akdav, Akabe Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Gençler Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği ve Doğu Türkistan Dayanışma Vakfı üyelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


Yanıt

  1. mevcut hükümet hülyaya daldı ne ekonomi ne ülke meselelei nede dünyada türklere yapılan zulüm ölümler zaten dış işleri varmı yokmu belli değilbakanlar işbilen değil emeklinin durumu belli tarımı yok ettiler sanayi durdu ne olacak bu ülkenin hali çözüm yerine laf kavga her gün bıktık haberlerdenya neyapıp yapıp bu ülke kurtarılmalı bu basiretsiz iktidardan ülkenin durumu allaha kaldı anlıyacğınız

  2. ABDULLATİF ŞENER RÜZGÂRI

    Kasım ayının 13. günü, günlerden Cuma. Yakıştığı mevsimi kendisine siper ederek bütün şiddetiyle ve yaprak büyüklüğündeki damlalarıyla Pozantı otobanını dövüyor yağmur. Arkadaşım Kozan Türkiye Partisi İlçe Başkanı Ali DEMİR Bey, yağmur sularında yalpalayan aracını kontrolde zorlandığı anlar oluyor ama tedirgin değil. Göz gözü görmeyecek ve belki de araçlardan bile hiç inilemeyecek diye düşünerek Akçatekir tepesine vardığımızda; tepenin öbür yüzü yüzlerimizi, yazdan kalma sıcak meltem rüzgârları ile karşıladı. Hava korktuğumuz gibi soğuk değildi ve üşümedik.

    Gözleri çakmak çakmak, sarışın, orta boylu, kendisini sadece halkının arasında güvende hissettiği gözlenilebilen ve bir de kendisine olan derin özgüven görüntüsü ile tam bir halk adamı vizyonundaki Abdullatif ŞENER, Pozantı’ya ve Adana’ya kendi rüzgârını da getirmişe benziyor. Kendisini Pozantı girişinde karşılayan 100 kadar araç ve birkaç katı insan, Pozantı’nın alışıldık rüzgârından değil ama “Milletin Dürüst Vicdanı” olarak karşılanan bu millet adamı Abdullatif ŞENER rüzgârından çok etkilenmiş gözüküyor. Pozantı merkez camisinde kılınan Cuma namazından sonra İlçe çarşısında halkla selamlaşan ve büyük bir alaka ile kaynaşan Abdullatif ŞENER, Türkiye Partisi Pozantı İlçe Başkanlığının kurdelesini kesti.


Yorum bırakın

Kategoriler